LUijten verf en VERF VERKOOP ZEELANd

Historie Luijten-VVZ

Al meer dan 90 jaar actief!

Luijten-VVZ is al jarenlang een toonaangevende speler binnen de verfbranche in Zuidwest Nederland. Met ons uitgebreide assortiment kunnen wij iedere professionele vakwerker en detaillist voorzien van de juiste producten.

Het adres voor vakman en detailhandel.

Luijten-VVZ kent verschillende afdelingen met ieder hun eigen specifieke kenmerken waarbij perfecte kwaliteit en snelheid altijd leidend is.

Luijten verf

Onze rijke historie gaat terug tot 1925

Verf Verkoop Zeeland

Luijten-VVZ staat al decennia lang klaar voor haar klanten.

Basis voor resultaat

Ga direct naar:

Luijten verf

De geschiedenis van Luijten verf begint in 1925 toen de heer H.Luijten in Dordrecht een schildersbedrijf begon. In 1937 werd een pand met werkplaats en winkel aan de lijnbaan overgenomen en ontstond er, naast het schildersbedrijf, de eerste vorm van handel in verfwaren en aanverwante artikelen alsmede een naamswijziging in Fa.H.Luijten & Zn. Onder de merknaam “Merwelux” werd ook zelf verf geproduceerd.

Op 1 januari 1950 werd het schilderbedrijf afgestoten omdat de groothandel inmiddels een volwassen status had bereikt. In 1960 werd een begin gemaakt met de verkoop van autolakken. In 1975 verkreeg het bedrijf de import van Lucite, het eerste watergedragen alternatief van Du Pont op de Nederlandse verfmarkt. Hierdoor ontstond ook LD Import welke voor Lucite een landelijk distributienet opzette. Omdat de bestaande verfgroothandel echter alle aandacht opeiste werd de import in 1981 overgedragen aan Veveo Coatings.

In 1982 vond wederom de introductie plaats van een innovatief product voor de bouw nl.: Impa houtreparatie op polyester basis voor hout. In 1985 verhuisde het bedrijf vanuit de Dordtsche binnenstad naar de huidige vestiging aan de Merwedestraat. Met de oprichting van Luijten Protection, handel in vuilverzamelende entreesystemen, werd ook een vestiging te Gorinchem geopend als afhaalpunt bouwverven voor deze regio. In 1993 werd in Vlaardingen van der Schaaf coatings overgenomen alsmede de omzet Du Pont autolakken van Raom en Weisbeek te Rotterdam.

Door veranderingen in de markt, alsmede steeds verdergaande eisen op het gebied van milieu (opslag), werd in 1996 een aanvang gemaakt met de verbouwing en uitbreiding van de hoofdvestiging te Dordrecht. Onder het motto “klaar voor een nieuw tijdperk”werd het pand in 1997 heropend en werden tegelijkertijd de vestigingen in Gorinchem en Vlaardingen opgeheven. Alle logistieke handelingen en opslag vonden vanaf die tijd in Dordrecht plaats.

In 1998 vond voor de derde keer in de geschiedenis overdracht van aandelen plaats. Door deze overdracht en herstructurering werden vanaf 1 januari 1999 Luijten Dordrecht, Luijten Holding en Luijten Protection samengevoegd en ontstonden Luijten verf en Luijten B.V. Op 1 januari 2001 vond er een fusie plaats tussen Luijten Verf en Verf Verkoop Zeeland waardoor Luijten-VVZ ontstond.

Verf Verkoop Zeeland

In 1958 nam de heer P. Baarends “De eerste Zeeuwsche Autospuiterij” over en legde daarmee de basis voor de huidige BAGE-Groep. Na het vroege overlijden van de heer P. Baarends werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon W. Baarends en schoonzoon T. Gelok. Naast het reguliere werk in het autoschadeherstelbedrijf ging men zich ook toeleggen op de handel van met name autolakken.

Omdat de combinatie handel in autolakken en tevens autoschadeherstel moeilijk in de markt lag, werd op 1 januari 1975 Verf Verkoop Zeeland opgericht welke zich als zelfstandige onderneming verder ging ontplooien. Goes was vanaf het begin de hoofdvestiging van het bedrijf. Op 1 januari 1985 werd het Sigma Service Centrum te Middelburg overgenomen waardoor dit vanaf die datum als VVZ filiaal ging opereren. In 1988 werd, omwille van een goede geografische dekking, een filiaal in Terneuzen geopend.