Kleur van het jaar 2022 Sigma: Olive Sprig

Onlangs introduceerde Sigma Coatings® (PPG) zijn kleur van het Jaar 2022: Olive Sprig (PPG1125-4) – een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur. Deze kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na. Olive Sprig is een ontspannen, maar verleidelijk groen dat het gevoel van verzachtende aloë vera of een geurige plant nabootst – en elke ruimte opfleurt met natuurlijke levendigheid. Olive Sprig is een
veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt en past in vrijwel elke omgeving.

Olive Sprig leent zich om gecombineerd te worden met natuurlijke materialen, en staat mooi naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes.

Huiseigenaren en professionals kunnen ook inspiratie opdoen uit deze kleur door het gebruik van vloer tot plafond smaragdgroene tegels in een badkamer, het opnemen van een luxe fluwelen groene bank in de woonkamer, of dompelen het huis in planten in een verscheidenheid van vormen, kleuren en maten.

Kleur van het jaar 2022: Olive Sprig (PPG1125-4)

Bovendien zijn huiseigenaren, na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand, overgestapt van open woonconcepten naar individuele kamers om privacy te creëren en werk en privé gescheiden te houden. Voor wie wat meer afscheiding nodig heeft, is het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur dan de rest van de kamer een eenvoudig, betaalbaar project dat een ruimte onmiddellijk kan transformeren en kan helpen bij het creëren van grenzen in huis.

Lees meer op sigma.nl >>