Prins Clausbrug te Dordrecht

De Prins Clausbrug, in vele opzichten een bijzonder project.

Allereerst de brug zelf, over het Wantij, die de nieuwe wijk de Stadswerven verbindt met de binnenstad van Dordrecht. De 120 meter lange brug vormt een belangrijke schakel in een fiets- en wandelroute in Dordrecht, en zal daarnaast ook door hulpdiensten worden gebruikt.

Het iconische ontwerp is nu al een beeldbepalend object in Dordrecht.

Bij veel vergelijkbare projecten zijn we betrokken. Lang niet alle projecten kunnen we je laten zien, maar een in-het-oog springend project zoals de Prins Clausbrug waar we aan meegewerkt hebben, kunnen we niet onvermeld laten.

Voor onze relatie Cuijpers uit Middelburg hebben onze collega’s Peter Kandel en Leon Steenbakker van de Afdeling Industrie, gespecialiseerd in Protective Coatings, samen met PPG Protective Coatings een conserveringsvoorstel gemaakt.

De brug zelf is gebouwd door ASK Romein / Hillebrand. Vanwege de grootte van dit project is ervoor gekozen deze op twee verschillende locaties te bouwen en te conserveren.

Het oppervlak van in totaal 4500 m2 is geconserveerd door de constructie eerst te metalliseren. Vervolgens is Sigmacover 280  en Sigmafast 278 aangebracht. Het geheel is afgewerkt met Sigmadur 550H in twee verschillende kleurstellingen.

De Prins Clausbrug is voor veel fotografen een lust om vast te leggen. Gert-Jan de Wit van Royalphoto maakte deze prachtige foto.